Bedrijven in Sneek

Dé stad van de watersport en de bekende Sneekweek: dat is Sneek. Deze Friese stad ligt vlakbij het Sneekermeer en is het centrale punt van waaruit je kunt varen, zeilen en andere watersporten kunt beoefenen. In het centrum van de stad zijn diverse aanlegplaatsmogelijkheden en er zijn vele vaarroutes die je vanuit Sneek kunt maken. Daarnaast heeft de stad een historisch centrum met onder meer de Martinikerk en het Stadhuis als bezienswaardigheden. Binnen de stadsgrachten ligt de binnenstad van deze plaats. Deze hele binnenstad is aangemerkt als beschermd stadsgezicht. Er staan nog delen van de ommuring, waaronder de Waterpoort. Deze poort dateert uit 1613 en was in die tijd een stadspoort met militaire functie. Tegenwoordig is het een symbool dat de rijkdom van de stad symboliseert.
Duid Filters aan

Filter op type:

Loading results...

Restaurants in Sneek

In de Friese stad is er een ruim aanbod aan restaurants waar je kunt dineren en borrelen. Zoek je een geschikt restaurant in Sneek? In een sfeer die doet denken aan een huiskamer, knus en warm, kun je in veel restaurants lekker eten en drinken. Daarnaast zijn er een aantal die aan de haven liggen, waardoor je mooi uitzicht hebt over het water.

SneekDagje uit in Sneek

Wanneer je een dagje uit wilt gaan, is Sneek een leuke stad om te bezoeken. In de eerst week van augustus is de Sneekweek: het grootste zeilevenement in Europa op binnenwater. Tijdens deze week is Sneek dé stad van muziek, feesten en zeilen. Ook in de rest van het jaar is de stad gezellig en de moeite waard om een bezoekje te brengen. Zo kun je er goed winkelen, eten en drinken en zijn er mooie monumenten te zien. De Martinikerk uit de elfde eeuw is bijvoorbeeld een interessante bezienswaardigheid, net als het Stadhuis dat in de Rococostijl is gebouwd. Bedrijven in Sneek: